Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Scrum Master

 • 32 - 40 uur per week
 • Zwolle
 • min € 3.370,- / max € 4.582,-
Banner image

Solliciteren kan t/m 14 juli 2024

Delen via:

Introductie

Wil jij ervoor zorgen dat onze teams optimaal kunnen bijdragen aan de doelstellingen van Windesheim? Als Scrum Master sta jij aan de basis van de ontwikkeling van onze teams om ze structuur te geven en te laten groeien en bloeien. We zijn nu opzoek naar een nieuwe Scrum Master voor twee verschillende teams. Sluit je aan bij deze teams en je collega Scrum Masters van afdeling IVT (Informatie Voorziening en Technologie). Jouw nieuwe baan begint bij hogeschool Windesheim in Zwolle.  

Aan deze baan geef jij invulling

Aan deze baan geef jij invulling

Zinvol werk begint met zorgen dat studenten kunnen studeren op onze hogeschool. Een groot deel van onze taak staat in het teken van het organiseren en beheren van student gedreven onderwijs. Dit raakt de gehele logistieke keten van onderwijs. Om deze verandering vorm te kunnen geven zijn we als afdeling enige jaren geleden gestart met een Agile transitie. De ontwikkeling van de teams staat hierbij centraal en daarom wijzen we ook zoveel mogelijk volledig toegewijde Scrum Masters aan de teams toe. Naast de 2 agile coaches werken er momenteel 5 dedicated Scrum Masters en 3 meewerkend Scrum Masters voor de afdeling.  

Als Scrum Master verwachten we dat je twee teams gaat ondersteunen op een faciliterende, maar vooral ook een creatieve en inspirerende wijze. Daarnaast verwachten we natuurlijk ook jouw actieve inzet in de samenwerking en professionalisering van het Scrum Master meesterschap in het Scrum Masters gilde. Jij als Scrum Master en ook het gilde wordt hierin ondersteund door een Agile coach.  

De twee teams die je in eerste plaats gaat ondersteunen zijn het team Persoonlijke Omgeving en het team Plannen leerroute. Twee verschillende teams waar in beide teams de software ontwikkeling centraal staat. Een mooie uitdaging dus!    

Meer in detail ben jij als Scrum Master bezig met het:    

 • Zorgen dat de teams niets in de weg staat om efficiënt en productief te werken. Het faciliteren en optimaliseren van het scrumproces en het faciliteren van Scrum events zoals retrospectives.  
 • Ondersteunen van de Product Owner bij de invulling van hun rol.  
 • Het team trainen en coachen in zelforganisatie en uiteenlopende expertises.  
 • Het Development Team helpen hoogwaardige producten te creëren.  
 • Impediments (belemmeringen) verwijderen of helpt te verwijderen ter bevordering van de voortgang van het team.  
 • Verandering bewerkstelligen om de productiviteit van het team te verbeteren en een stabiele velocity te creëren.  
 • Samenwerken met andere Scrum Masters om de processen effectiviteit van de toepassing in de organisatie ervan te verbeteren.  
 • Promoten en ondersteunen van zijn of haar teams op het gebied van Agile werken.    
 • Stimuleren van het team en de omgeving m.b.t. Agile werken.  
 • Zijn van de haarlemmerolie(opent in nieuw tabblad) in het team.   
Welkom bij Windesheim

Welkom bij Windesheim   

Een hogeschool waar iedereen zich gewaardeerd én thuis mag voelen. Gelijke kansen staan bij ons centraal en onze kracht ligt in samenwerking. We dragen bij aan relevant onderzoek gericht op een inclusieve en duurzame samenleving. En we helpen nieuwe professionals op weg in hun loopbaan. Dat doen we door te werken aan eigen leerroutes voor de studenten en door onze opleidingsmogelijkheden steeds beter af te stemmen op wat nodig is. Zo bouwen we samen aan de toekomst.  

Op onze campus in Zwolle kun je meer dan werken alleen. Het is een energieke gemeenschap, met veel mensen, activiteiten en een grote hoeveelheid voorzieningen. Een uitgebreide restaurants, cafés en als je wilt sporten kan dat in onze sportschool of het zwembad. De campus ligt net buiten het bruisende centrum van Zwolle.  

Jij sluit je aan bij 160 collega’s van de afdeling IVT, waar wij verantwoordelijk zijn voor de volledige informatievoorziening van de hogeschool. Binnen IVT zijn er 16 teams die in een agile vorm samenwerken en we streven ernaar om elk team te voorzien van een eigen Scrum Master. Dit doen we met een duidelijk doel voor ogen. Met de introductie van de eigen leerroute zien we dat de samenwerking tussen de teams, via één informatieketen, van cruciaal belang is geworden. Het afstemmen van werkwijzen, transparantie in het werkproces en het vergaren van nieuwe kennis zijn essentieel voor de teams. Als Scrum Master ga je samen met het team de uitdaging aan om de informatiestromen binnen Windesheim te verbeteren. 

"Het faciliteren van het studeren van de toekomst: regie voor de student, je eigen leerroute binnen kaders van de opleiding bepalen. Zelfs vakken van andere Hogescholen kunnen inplannen. Super trots om de teams daarin te mogen begeleiden".  
Alie Visscher, Scrum Master   

Jouw bijdrage

Jouw bijdrage

Ieder mens heeft een eigen unieke achtergrond. En wij geloven dat waar verschillen samenkomen, resultaten kunnen bloeien. Dat jij veel energie krijgt van goed samenwerken spreekt dus wat ons betreft voor zich. Verder zien we graag dat jij voor de vacature van Scrum Master houdt van samenwerken, goed kan communiceren en ook in drukte overzicht houdt op de te behalen resultaten. Daarnaast heb je:  

 • HBO+ opleiding in de richting van informatica, bedrijfskunde of een gelijkwaardige opleiding  
 • Ruime ervaring als Scrum Master bij software ontwikkelteams  
 • Voorkeur gaat uit naar ervaring in het hoger onderwijs, of een vergelijkbare complexe organisatie  
 • Je hebt een actieve houding, bent zelfstandig en flexibel  
 • Communicatie vaardig binnen het team en naar de organisatie  
 • Geschoold op Scrum Master vaardigheid en kennis van PSM1 (bij voorkeur ook PSMII en SAFe)  
Jouw vooruitzicht

Jouw vooruitzicht

Werken in een stimulerende omgeving waarin we je aanmoedigen kansen te benutten. En waarin jij jezelf mag en kunt zijn. Als Scrum Master kun je voor 32-40 uur per week impact maken op mensen, het werkveld, de maatschappij en daarmee op de toekomst. Daarnaast mag je (op basis van 40 uur per week) rekenen op:  

 • een bruto maandsalaris tussen € 3.370,- en € 4.582,- (schaal 9 cao hbo)  
 • een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden   
 • een ruime verlofregeling, ter illustratie: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur kan je jaarlijks 428 verlofuren opnemen. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de feestdagen 
 • 8% vakantiegeld  
 • 8,3% eindejaarsuitkering  
 • een flexibele reiskostenregeling, helemaal afgestemd op jouw wijze van vervoer.  
 • volop ontwikkelingsmogelijkheden via ons eigen interne opleidingsinstituut en GoodHabitz  
 • vers fruit op je werkplek en sportfaciliteiten  
 • een jaarlijkse vergoeding voor vakliteratuur en een gratis museumjaarkaart  
 • thuiswerkfaciliteiten zoals een laptop, die hybride werken mogelijk maken  

Hier lees je meer over Windesheim als werkgever en onze arbeidsvoorwaarden. 

Solliciteer en sluit je aan bij Windesheim  

Kun jij zorgen dat onze informatievoorziening aansluit bij het organiseren van onderwijs? Solliciteer dan als Scrum Master met een motivatie en je cv. Beantwoord in je motivatie in ieder geval onderstaande vragen. Dat helpt ons bij het zo objectief mogelijk werven en selecteren:   

 1. Wat is je ervaring in de rol als Scrum Master?  
 2. Welke kennis en ervaring heb je binnen het onderwijs of andere complexe organisaties die relevant is voor deze functie?  
 3. Waarom wil je werken bij Windesheim?   
 4. Welke eigenschap(pen) van jou helpt ons als team en afdeling om resultaten te behalen?  

Wat je kunt verwachten  

Sollicitatieformulier ingevuld en verzonden? Na ontvangst van je sollicitatie maken wij een eerste selectie en laten we je weten of je wordt uitgenodigd voor een kennismaking. De gesprekken worden in overleg ingepland als er passende sollicitaties binnen zijn gekomen. Zijn we allebei enthousiast na dit gesprek? Dan volgt een tweede gesprek. Willen wij én jij na dit gesprek collega’s worden? Dan doen we je een aanbod voor een contract.    

 • Deze vacature staat open totdat een geschikte kandidaat is gevonden. Is dit de ideale baan voor jou, reageer dan snel voordat iemand anders deze leuke baan heeft.  
 • De gesprekken worden gepland zodra er passende sollicitaties binnen zijn gekomen.  

Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) is onderdeel van het selectieproces.

Solliciteren kan t/m 14 juli 2024

Contact

Inhoudelijke vragen over de functie?

Stel ze aan Ramon van Enk
Manager IVT Bedrijfsvoering en Integratie

Vragen over de sollicitatieprocedure?

Stel ze aan Johanna Hutte
Recruiter