Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Manager Kenniscentrum Bewegen en Educatie

 • 20 - 24 uur per week
 • Zwolle
 • min € 6.030,- / max € 7.687,-
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Manager Kenniscentrum Bewegen en Educatie

Solliciteren kan t/m 23 juni 2024

Delen via:

Introductie

Wil jij een bijdrage leveren aan praktijkgericht onderzoek in de werkvelden van Bewegen/Sport en Educatie? Heb je een heldere visie op praktijkonderzoek, onderwijs en ondernemen en wil je daar aan bijdragen vanuit  inclusief leidinggeven waarin verbinding en ontwikkeling centraal staan?  Geef je daarbij graag richting aan een complexe kennisomgeving waarin praktijkgericht onderzoek en onderwijs samenkomen? Solliciteer dan op de functie manager van het Kenniscentrum Bewegen en Educatie en sluit je aan bij Windesheim!

Aan deze baan geef jij invulling

Aan deze baan geef jij invulling

Als manager ben je integraal verantwoordelijk voor het Kenniscentrum Bewegen en Educatie en ben je lijnverantwoordelijk voor de vijf lectoren in dit kenniscentrum. Dit doe je door hun werk te faciliteren vanuit je oprechte interesse voor hun onderzoek en de betekenis daarvan. Je hebt een heldere visie op de betekenis van praktijkgericht onderzoek voor onderwijs, werkveld en samenleving. Op basis daarvan versterk je de verbinding tussen praktijkgericht onderzoek en de opleidings-/beroepspraktijk.

Je maakt onderdeel uit van het management team (MT) van het domein Bewegen en Educatie, waarbij je hiërarchisch onder de domeindirecteur valt. Samen met je collega’s in het MT en het team van lectoren zorg je voor de verbinding van het onderzoek met de opleidingen en het werkveld. Met elkaar maak je werk van het verder ontwikkelen van het domein. 

Meer in detail ben jij als manager bezig met:

 • Het vormgeven en ontwikkelen van het kenniscentrum in samenwerking met lectoren, associate lectoren, onderzoekers en ondersteuners, door verbindend en inspirerend op te treden; 
 • Een visie en strategie te ontwikkelen in samenspraak met de vijf lectoren om onderwijs, praktijkgericht onderzoek en leven lang ontwikkelen met elkaar te verbinden en deze strategische agenda te verbinden met domein- en instellingsniveau;
 • Het onderhouden van een breed netwerk van strategisch relevante partners in de regio;
 • Het in afstemming met de lectoren en collega MT-leden realiseren van nieuwe mogelijkheden voor het kenniscentrum in het kader van haar doorontwikkeling;
 • Het toezicht houden op de besteding van beschikbare budgetten en het realiseren van financiële prognoses op het niveau van het kenniscentrum, in afstemming met de domeinbegroting en -verantwoording.

Als MT-lid van domein Bewegen en Educatie ben je medeverantwoordelijk voor:

 • Het gevoerde beleid en resultaten;
 • De implementatie van de missie, visie en ambities(opent in nieuw tabblad) van Windesheim, met daarin specifiek aandacht voor het praktijkgericht onderzoek in verbinding met het onderwijs en het werkveld;
 • Het onderhouden en uitbreiden van ons strategische (internationale) netwerk.

In deze functie begeleid en stimuleer je de samenwerking en synergie tussen:

 • De kenniscentra van Windesheim onderling en die tussen de kenniscentra en het CvB;
 • De opleidingen binnen het domein en ons kenniscentrum;
 • Hogeschool Windesheim en externe partners.
Welkom bij Windesheim

Welkom bij Windesheim 

Een hogeschool waar iedereen zich gewaardeerd én thuis mag voelen. Gelijke kansen staan bij ons centraal en onze kracht ligt in samenwerking. We dragen bij aan relevant onderzoek gericht op een inclusieve en duurzame samenleving. En we helpen nieuwe professionals op weg in hun loopbaan. Dat doen we door te werken aan eigen leerroutes voor de studenten en door onze opleidingsmogelijkheden steeds beter af te stemmen op wat nodig is. Zo bouwen we samen aan de toekomst.

Op onze campus in Zwolle kun je meer dan werken alleen. Het is een energieke gemeenschap, met veel mensen, activiteiten en een grote hoeveelheid voorzieningen. Onder deze voorzieningen vallen restaurants, cafés en als je wilt sporten kan dat in onze sportschool of het zwembad. De campus ligt net buiten het bruisende centrum van Zwolle, vlak bij de IJssel en op loopafstand van het station.

Je gaat aan de slag bij een domein dat werkt vanuit de maatschappelijke opdracht om studenten en professionals op te leiden die leven, leren en leiderschap tonen in een snel veranderende wereld. Het domein heeft een breed scala aan bachelor en masteropleidingen en vijf lectoraten. Het onderwijs werkt nauw samen met de lectoraten Bewegen, School en Sport(opent in nieuw tabblad), Bewegen, Gezondheid en Welzijn(opent in nieuw tabblad)Sportpedagogiek,  (opent in nieuw tabblad)Onderwijsinnovatie en ICT(opent in nieuw tabblad) en Leraren en Lerarenopleiders in inclusieve Leeromgevingen(opent in nieuw tabblad) . Ook is er een team dat zich bezighoudt met ondernemen, internationalisering en met een leven lang ontwikkelen. De afdeling bedrijfsvoering ondersteunt onderwijs, onderzoek en ondernemen binnen het domein. 

Samen met vijf collega’s, namelijk de opleidingsmanagers van respectievelijk Educatie en Bewegen, de manager bedrijfsvoering, de domeindirecteur en de directiesecretaris vorm jij het MT van het domein. Daarnaast heb je zitting in de Windesheim Werkgroep Onderzoek (WWO – Windesheimbreed overleg managers/directeuren onderzoek).

Jouw bijdrage

Jouw bijdrage

Ieder mens heeft een eigen unieke achtergrond. En wij geloven dat waar verschillen samenkomen, resultaten kunnen bloeien. Dat jij veel energie krijgt van goed samenwerken spreekt dus wat ons betreft voor zich. Verder zien we graag dat jij voor deze vacature de vaardigheden mensgericht leiderschap,  faciliterend leiderschap en verbinden meebrengt. Je weet hoe je draagvlak creëert en je bent primair gericht op de bedoeling en betekenis van onderzoek. Je weet een positieve en veilige werksfeer te creëren waarbij de diversiteit van medewerkers en inclusie bijdragen aan de kwaliteit van het domein.

Daarnaast:

 • Heb je een visie op praktijkgericht onderzoek op een hogeschool;
 • Heb je ruime ervaring met het opzetten, uitvoeren en coördineren van praktijkgerichte onderzoeksprojecten en kun je vanuit die ervaring de onderzoeksstrategie en impact van onderzoek verder helpen ontwikkelen en zichtbaar maken;
 • Heb je aantoonbaar leidinggevende ervaring in het hoger onderwijs, bij voorkeur in een onderzoeksomgeving, met een team van zelfstandig opererende academisch opgeleide professionals;
 • Heb je affiniteit met de werkvelden van bewegen en educatie;
 • Heb je een voor het domein relevant netwerk;
 • Heb je ervaring met de kwaliteitszorg in een complexe omgeving; 
 • Ben je gepromoveerd;
 • Heb je een uitstekende beheersing van de Engelse taal.
Jouw vooruitzicht

Jouw vooruitzicht

Je gaat aan de slag in een stimulerende omgeving waarin we je aanmoedigen kansen te benutten. En waarin jij jezelf mag en kunt zijn. De functie valt onder het standaard functieprofiel van manager C. Als manager kenniscentrum kun jij voor 20 tot 24 uur per week aan de slag binnen ons Kenniscentrum. Daarnaast mag je (op basis van 40 uur per week) rekenen op: 

 • Een bruto maandsalaris tussen €6030,72,- en €7687,55 (schaal 14 – manager c -  cao hbo(opent in nieuw tabblad)).
 • Een arbeidsovereenkomst voor 1 jaar, met, bij goed functioneren, kans op een vaste aanstelling.
 • Een medewerker bij Windesheim met een werkweek van 40 uur (fulltime) heeft per kalenderjaar recht op 428 uur vakantie met behoud van salaris. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de feestdagen.
 • 8% vakantiegeld.
 • 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Een flexibele reiskostenregeling, helemaal afgestemd op jouw wijze van vervoer.
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden via ons eigen interne opleidingsinstituut en GoodHabitz.
 • Vers fruit op je werkplek en sportfaciliteiten.
 • Een jaarlijkse vergoeding voor vakliteratuur en een gratis museumjaarkaart.
 • Thuiswerkfaciliteiten zoals een laptop, die hybride werken mogelijk maken.

Hier lees je meer over Windesheim als werkgever en onze arbeidsvoorwaarden. 

Solliciteer en sluit je aan bij Windesheim

Ben jij enthousiast geworden en wil je jouw passie en talent inzetten om te verbinden en te inspireren? Solliciteer dan uiterlijk zondag 23 juni met een motivatie en je cv. Beantwoord in je motivatie in ieder geval onderstaande vragen. Dat helpt ons bij het zo objectief mogelijk werven en selecteren.

 1. Wat spreekt je het meest aan in de strategische koers van Windesheim in relatie tot praktijkgericht onderzoek?
 2. Hoe zou jij die vertalen naar de werkvelden van bewegen en educatie?
 3. Welke uitdagingen zie je in deze functie?
 4. Hoe wil jij graag hier aan leiding geven?

Wat je kunt verwachten

Sollicitatieformulier ingevuld en verzonden? Na een eerste selectie laten we je weten of we je uitnodigen voor een kennismaking. Voorafgaand aan het eerste gesprek zal een online leiderschapsscan worden afgenomen. Hierna volgen twee gesprekken. Zijn we allebei enthousiast na deze gesprekken? Dan volgt er eventueel nog een tweede gesprek. Willen wij én jij na dit gesprek collega’s worden? Dan doen we je een aanbod voor een contract.

 • Uiterlijk binnen 1 week na zondag 23 juni krijg je een reactie.
 • De eerste gesprekken zullen plaatsvinden op donderdagmiddag 4 juli. Je voert dan 2 sollicitatiegesprekken met 2 verschillende commissies. De gesprekken vinden plaats op de campus in Zwolle. 
 • Een opdracht en/of assessment kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.
 • Een referentiecheck is onderdeel van de selectieprocedure.  

Solliciteren kan t/m 23 juni 2024

Contact

Inhoudelijke vragen over de functie?

Stel ze aan Arend Runia
Domeindirecteur Bewegen en Educatie

Vragen over de sollicitatieprocedure?

Stel ze aan Erik van den Berg
Recruiter