Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Informatiemanager

 • 32 - 40 uur per week
 • Zwolle
 • min € 5.122,- / max € 6.698,-
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Informatiemanager

Solliciteren kan t/m 23 juni 2024

Delen via:

Introductie

Ben jij een ervaren informatiemanager die technologie en menselijk handelen moeiteloos weet te verbinden? Wil je bijdragen aan de doelstellingen van Windesheim door onze informatievoorziening naar een hoger niveau te tillen? Dan zoeken wij jou om ons team te versterken en de informatiebehoeften van onze onderwijs- en onderzoeksdomeinen optimaal te ondersteunen! Sluit je aan bij onze ICT-afdeling. Jouw nieuwe baan begint bij hogeschool Windesheim in Zwolle. 

Aan deze baan geef jij invulling

Aan deze baan geef jij invulling

Zinvol werk begint met het managen van de wensen en eisen vanuit de business met betrekking tot informatievoorziening en de bijbehorende processen en systemen. Je vertaalt deze naar strategische oplossingen die bijdragen aan de ambities van Windesheim. Als Informatiemanager ben je gepositioneerd binnen de centrale afdeling Informatievoorziening & Technologie (IVT), waar je de vragen en belangen van stakeholders uit de onderwijsdomeinen en ondersteunende diensten vertegenwoordigt. Je helpt je collega's hun werkzaamheden te optimaliseren, stroomlijnen en digitaliseren met jouw kennis van processen, informatievoorziening, technologie en eigentijdse applicaties. 

Met jouw inhoudelijke expertise draag je bij aan het managementteam van de afdeling IVT. Je adviseert en bepaalt mede het informatiebeleid en fungeert als vraagbaak en sparringpartner voor de onderwijsdomeinen. Je slaat de brug tussen technologie en menselijk handelen, waardoor je bijdraagt aan het behalen van de doelstellingen van Windesheim. Je onderzoekt mogelijke knelpunten binnen de organisatie en komt met passende oplossingen. Je bent betrokken bij thema's zoals Research Data Management, portfoliomanagement en de Eigen Leerroute, en werkt nauw samen met Product Owners en het team Advies, bestaande uit analisten, architecten en projectleiders.  

Meer in detail ben jij als Informatiemanager bezig met het: 

 • Vormgeven van een samenhangende informatievoorziening ter ondersteuning van primaire en ondersteunende processen. 
 • Uitvoeren van informatie- en impactanalyses. 
 • Analyseren van de informatiebehoefte van de business en het uitwerken van de benodigde business requirements. 
 • Schrijven van EPIC's en bijdragen aan het opstellen van features/user stories als basis voor organisatorische en technische realisatie. 
 • Adviseren van stakeholders en management, en fungeren als vraagbaak en sparringpartner voor onderwijsdomeinen. 
 • Bijdragen aan de doorontwikkeling van de agile werkwijze en professionalisering van projectportfoliomanagement.  
Welkom bij Windesheim

Welkom bij Windesheim  

Een hogeschool waar iedereen zich gewaardeerd én thuis mag voelen. Gelijke kansen staan bij ons centraal en onze kracht ligt in samenwerking. We dragen bij aan relevant onderzoek gericht op een inclusieve en duurzame samenleving. En we helpen nieuwe professionals op weg in hun loopbaan. Dat doen we door te werken aan eigen leerroutes voor de studenten en door onze opleidingsmogelijkheden steeds beter af te stemmen op wat nodig is. Zo bouwen we samen aan de toekomst.  

Op onze campus in Zwolle kun je meer dan werken alleen. Het is een energieke gemeenschap, met veel mensen, activiteiten en een grote hoeveelheid voorzieningen. Een Spar University, restaurants, cafés en als je wilt sporten kan dat in onze sportschool of het zwembad. De campus ligt net buiten het bruisende centrum van Zwolle, vlak bij de IJssel en op loopafstand van het station.  

Je sluit je aan bij ruim 160 collega’s van de afdeling Informatievoorziening en Technologie (IVT) binnen de dienst Bedrijfsvoering van Windesheim. De afdeling IVT heeft als belangrijke doelstelling om ICT op een effectieve manier in te zetten. Dit geldt zowel in het onderwijsproces als in de bedrijfsprocessen.    

Jouw bijdrage

Jouw bijdrage

Ieder mens heeft een eigen unieke achtergrond. En wij geloven dat waar verschillen samenkomen, resultaten kunnen bloeien. Dat jij veel energie krijgt van goed samenwerken spreekt dus wat ons betreft voor zich. Verder zien we graag dat jij voor de vacature van Informatiemanager integriteit hoog in het vaandel hebt en dat je goed tot je recht komt in een zelfstandige functie waarbij samenwerking van groot belang is. Daarnaast heb je:  

 • Een afgeronde HBO- of WO-opleiding; Voorkeur richting informatiemanagement en/of (technische) bedrijfskunde  
 • Minimaal 3-5 jaar ervaring als Informatiemanager   
 • Analytisch vermogen (in- en uitzoomen, creatief en realistisch)  
 • Kennis van het hoger onderwijs is een pré  
 • Kennis van en ervaring met Agile werken en Agile Portfoliomanagement  
 • Uitstekende sociale vaardigheden  
 • De belangen van de organisatie altijd in het oog 
 • Conclusies/uitkomsten helder kunnen delen zowel op schrift als in gesprekken   
 • Goed gevoel voor humor  
Jouw vooruitzicht

Jouw vooruitzicht

Werken in een stimulerende omgeving waarin we je aanmoedigen kansen te benutten. En waarin jij jezelf mag en kunt zijn. Als Informatiemanager kun jij voor 32 tot 40 uur per week impact maken op mensen, het werkveld, de maatschappij en daarmee op de toekomst. Daarnaast mag je (op basis van 40 uur per week) rekenen op:  

 • een bruto maandsalaris tussen € 5.122,- en € 6.698,- (schaal 12 cao hbo
 • een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden, met uitzicht op een vast dienstverband  
 • een ruime verlofregeling. Ter illustratie: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur kan je jaarlijks 428 verlofuren opnemen. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de feestdagen 
 • 8% vakantiegeld 
 • 8,3% eindejaarsuitkering 
 • een flexibele reiskostenregeling, helemaal afgestemd op jouw wijze van vervoer 
 • volop ontwikkelingsmogelijkheden via ons eigen interne opleidingsinstituut en GoodHabitz 
 • vers fruit op je werkplek 
 • gratis sporten op de campus 
 • een jaarlijkse vergoeding voor vakliteratuur en een gratis museumjaarkaart 
 • thuiswerkfaciliteiten zoals een laptop, die hybride werken mogelijk maken  

Hier lees je meer over Windesheim als werkgever en onze arbeidsvoorwaarden.  

Solliciteer en sluit je aan bij Windesheim 

Ben jij die ervaren informatiemanager die technologie en menselijk handelen moeiteloos weet te verbinden? Solliciteer dan uiterlijk zondag 23 juni als Informatiemanager met een motivatie en je cv. Beantwoord in je motivatie in ieder geval onderstaande vragen. Dat helpt ons bij het zo objectief mogelijk werven en selecteren:  

 1. Hoe heb je eerder bijgedragen aan het optimaliseren van informatievoorziening en digitale processen binnen een organisatie? Geef concrete voorbeelden. 
 2. Wat is jouw aanpak bij het vertalen van de informatiebehoeften van stakeholders naar strategische oplossingen? Beschrijf een relevante situatie. 
 3. Hoe blijf je up-to-date met ontwikkelingen in informatiemanagement en technologie, en hoe heb je deze kennis toegepast in een vorige functie? 

Wat je kunt verwachten 

Sollicitatieformulier ingevuld en verzonden? Na een eerste selectie laten we je weten of we je uitnodigen voor een kennismaking. Zijn we allebei enthousiast na dit gesprek? Dan volgt een tweede gesprek. Willen wij én jij na dit gesprek collega’s worden? Dan doen we je een aanbod voor een contract. 

 • Uiterlijk binnen 7 dagen na 23 juni krijg je een reactie van ons. 
 • De eerste en tweede gesprekken zijn achter elkaar gepland op vrijdag 5 juli in de ochtend en een deel van de middag. 
 • Een opdracht of referentiecheck kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.  

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern geplaatst. Geschikte interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.  

Solliciteren kan t/m 23 juni 2024

Contact

Inhoudelijke vragen over de functie?

Stel ze aan Irene Tiepel
Informatiemanager

Vragen over de sollicitatieprocedure?

Stel ze aan Johanna Hutte
Recruiter