Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Hogeschooldocent Finance

 • 20 - 40 uur per week
 • Almere
 • min € 4.234,- / max € 5.936,-
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Hogeschooldocent Finance

Solliciteren kan t/m 5 mei 2024

Delen via:

Introductie

Ben jij een financiële professional uit het bedrijfsleven en wil jij young finance professionals in spé begeleiden in hun ontwikkeling? En heb je zin in een afwisselende, uitdagende baan waarbij je jezelf volop kunt ontwikkelen? Sluit je aan bij hogeschool Windesheim in Almere.

Aan deze baan geef jij invulling

Aan deze baan geef jij invulling

Zinvol werk begint in het persoonlijke contact, met studenten, collega’s en werkveld. Als docent/ begeleider heb je een belangrijke rol in het ontwikkelen en begeleiden van individuele én groepen studenten. Je enthousiasmeert studenten door theorie te koppelen aan de praktijk en door aan te sluiten op een diversiteit aan leerstijlen van studenten. Als docent heb je veel variatie in je werk; je bent o.a. presentator, coach, organisator, didacticus en ontwikkelaar. De opleiding is kleinschalig georganiseerd. Je bent samen met je collega’s bij de opleiding Ad Finance en bachelor Finance & Control bezig met het:

 • coachen van studenten in projecten, comakers, stages en afstudeeropdrachten
 • voorbereiden en verzorgen van interactief onderwijs
 • ontwikkelen en verbeteren van eigentijds onderwijs
 • ontwikkelen en uitvoeren van feedback en toetsing
 • onderhouden en uitbreiden van je netwerk in de brede financiële beroepspraktijk
Welkom bij Windesheim

Welkom bij Windesheim

Een hogeschool waar iedereen zich gewaardeerd én thuis mag voelen. Gelijke kansen staan bij ons centraal en onze kracht ligt in samenwerking. We dragen bij aan relevant onderzoek gericht op een inclusieve en duurzame samenleving. En we helpen nieuwe professionals op weg in hun loopbaan. Dat doen we door te werken aan eigen leerroutes voor de studenten en door onze opleidingsmogelijkheden steeds beter af te stemmen op wat nodig is. Zo bouwen we samen aan de toekomst.

Locatie Almere heeft een breed opleidingsaanbod en een hele eigen identiteit. Almere kent geen campus; de opleidingen zijn verspreid over drie verschillende panden in het centrum van de stad. Het karakteristieke Circus, het hoogwaardige gebouw de Landdrost en De nieuwe bibliotheek vormen het moderne decor voor onze opleidingen. De locaties zijn op loopafstand van elkaar en op loopafstand van Station Almere. Alles compact bij elkaar met om de hoek winkels, restaurants, cafés en een bioscoop.

Jij sluit je aan bij de 35 collega’s van de groep Law & Finance. Kenmerkend aan de groep zijn de energie en het werkplezier. Geen dag is hetzelfde: op het ene moment werk je samen met een collega aan een nieuw project, het volgende moment heb je een gesprek met een student omdat zijn stage stroef verloopt en vervolgens bereid je een college van volgende week voor. 

“Ik ben heel blij dat ik de overstap heb gemaakt naar het onderwijs. Ik kan een verschil maken voor de studenten en bezig zijn met de vakinhoud”.
Shehani Kanhai, docent groep Law & Finance Almere

Jouw bijdrage

Jouw bijdrage

Ieder mens heeft een eigen unieke achtergrond. En wij geloven dat waar verschillen samenkomen, resultaten kunnen bloeien. Dat jij veel energie krijgt van goed samenwerken spreekt dus wat ons betreft voor zich. Verder zien we graag dat jij voor de vacature van Docent bij de opleidingen Ad Finance en bachelor Finance & Control een flinke dosis nieuwsgierigheid, enthousiasme en je eigen identiteit meebrengt. Daarnaast heb je:

 • een afgeronde master in een bedrijfseconomische richting 
 • (financiële en/of fiscale) praktijkervaring 
 • kennis van technologie (bijvoorbeeld ERP-software, Data-Analyse, Exact online, Blockchain, Process mining, Integrated Reporting, Robotic Process Automation (RPA)) is een pré
 • een coachende, positieve en proactieve houding
 • bereidheid om jezelf verder te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk en als docent

Heb jij veel ervaring als professional in Finance en overweeg je die kennis gaan delen als docent? Bekijk dan hier hoe we je ondersteunen als je docent wilt worden

Jouw vooruitzicht

Jouw vooruitzicht

Werken in een stimulerende omgeving waarin we je aanmoedigen kansen te benutten. En waarin jij jezelf mag en kunt zijn. Als docent kun jij impact maken op mensen, het werkveld, de maatschappij en daarmee op de toekomst. Daarnaast mag je (op basis van 40 uur per week) rekenen op:

 • een brutomaandsalaris tussen € 3.896,33 en € 5.936,77 (schaal 11 cao hbo)
 • een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden, met kans op verlenging Een ruime verlofregeling. Ter illustratie: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur kan je jaarlijks 428 verlofuren opnemen. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de feestdagen.
 • 8% vakantiegeld
 • 8,3% eindejaarsuitkering
 • een flexibele reiskostenregeling, helemaal afgestemd op jouw wijze van vervoer.
 • volop ontwikkelingsmogelijkheden via ons eigen interne opleidingsinstituut en GoodHabitz
 • vers fruit op je werkplek en sportfaciliteiten
 • een jaarlijkse vergoeding voor vakliteratuur en een gratis museumjaarkaart
 • thuiswerkfaciliteiten zoals een laptop, die hybride werken mogelijk maken

Hier lees je meer over Windesheim als werkgever en onze arbeidsvoorwaarden. 

Solliciteer en sluit je aan bij Windesheim

Ben jij een financiële professional uit het bedrijfsleven en wil jij young finance professionals in spé begeleiden in hun ontwikkeling? Solliciteer dan met een motivatie en je cv. Beantwoord in je motivatie in ieder geval onderstaande vragen. Dat helpt ons bij het zo objectief mogelijk werven en selecteren: 

 • In deze functie fungeer je als vraagbaak, specifiek op het gebied van finance, administratie en data-analyse. Kun je een voorbeeld geven uit je vorige functie in welke mate je kennis en vaardigheden overgedragen hebt op anderen die geen expert zijn binnen jouw vakgebied?
 • In deze functie kan sprake zijn van snel opeenvolgende veranderingen. Kun je een voorbeeld geven uit je vorige werksituatie waaruit blijkt dat je in staat bent om snel en effectief tussen diverse werkzaamheden en personen te schakelen?
 • In deze functie speel je een belangrijke rol in de samenwerking binnen het team. Er wordt van je verwacht dat je initiatieven neemt tot samenwerking en zelf een positieve bijdrage levert aan de samenwerking. Kun je een situatie beschrijven welke typerend is voor hoe jij samenwerking binnen een team stimuleert en waar jij een positieve bijdrage hebt geleverd?

Wat je kunt verwachten

Sollicitatieformulier ingevuld en verzonden? Na een eerste selectie laten we je weten of we je uitnodigen voor een kennismaking. Zijn we allebei enthousiast na dit gesprek? Dan volgt een tweede gesprek. Willen wij én jij na dit gesprek collega’s worden? Dan doen we je een aanbod voor een contract.

 • Uiterlijk binnen 5 dagen dagen na 5 mei krijg je een reactie.
 • De datum voor de gesprekken wordt hier z.s.m. gepubliceerd. 
 • Een proefcollege en een capaciteitentest kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern geplaatst. Geschikte interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

Solliciteren kan t/m 5 mei 2024

Contact

Inhoudelijke vragen over de functie?

Stel ze aan Annemarie van Zutphen
Opleidingsmanager

Vragen over de sollicitatieprocedure?

Stel ze aan Eduard Veerman
Recruiter