Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

(Ervaren) Docent Software Engineering

 • 32 uur per week
 • Almere
 • min € 4.234,- / max € 5.936,-
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / (Ervaren) Docent Software Engineering

Solliciteren kan t/m 30 juni 2024

Delen via:

Introductie

Heb jij een grote passie voor software engineering en onderwijs? En wil jij onze studenten komen inspireren over de kunst van softwareontwikkeling? Sluit je dan aan bij ons team van enthousiaste ICT docenten op Windesheim Almere en bereid de volgende generatie software engineers voor op de arbeidsmarkt. Jouw nieuwe baan begint bij Windesheim.

Aan deze baan geef jij invulling

Aan deze baan geef jij invulling

Als docent software engineering bij onze ICT-opleidingen op Windesheim Almere sta je naast de student. Je begeleidt de student in keuzes die gemaakt moeten worden en je begeleidt de student in projecten. Het vak van docent is dynamisch en afwisselend: kennis overdragen, coachen, uitdagen, prikkelen en continu verbindingen leggen tussen theorie en praktijk.

Meer in detail ben jij als praktijkdocent software engineering bijvoorbeeld bezig met:

 • Practica geven waarbij studenten oefenen met bijvoorbeeld C# of Java
 • Projecten begeleiden op het gebied van webapplicaties 
 • Lessen geven op onderwerpen als programmeertalen, softwarearchitectuur en testen
 • Studenten begeleiden tijdens stage of afstuderen
Welkom bij Windesheim

Welkom bij Windesheim

Een hogeschool waar iedereen zich gewaardeerd én thuis mag voelen. Gelijke kansen staan bij ons centraal en onze kracht ligt in samenwerking. Zo dragen we bij aan relevant onderzoek gericht op een inclusieve en duurzame samenleving en helpen we nieuwe professionals op weg in hun loopbaan. Dat doen we door te werken aan eigen leerroutes voor de studenten en door onze opleidingsmogelijkheden steeds beter af te stemmen op wat nodig is.

Locatie Almere heeft een breed opleidingsaanbod en een hele eigen identiteit. Almere kent geen campus; de opleidingen zijn verspreid over drie verschillende panden in het centrum van de stad. Het karakteristieke Circus, het hoogwaardige gebouw de Landdrost en De nieuwe bibliotheek vormen het moderne decor voor onze opleidingen. De locaties zijn op loopafstand van elkaar en op loopafstand van Station Almere. Alles compact bij elkaar met om de hoek winkels, restaurants, cafés en een bioscoop.

Jij sluit je aan bij zo’n 30 collega’s van het ICT-opleidingen team in Almere. Kenmerkend aan jouw team zijn ondernemerschap en collegialiteit. Dit team bestaat stuk voor stuk uit collega’s die heel graag samen pionieren en elkaar uitdagen om het hbo-onderwijs anders in te vullen. Dat doen jullie als team op een geweldige inspirerende plek; het Circus in hartje centrum van Almere. 

Jouw bijdrage

Jouw bijdrage

Ieder mens heeft een eigen unieke achtergrond. En wij geloven dat waar verschillen samenkomen, resultaten kunnen bloeien. Dat jij veel energie krijgt van goed samenwerken spreekt dus wat ons betreft voor zich. Verder zien we graag dat jij voor de vacature van praktijkdocent software engineering enthousiasme en onderwijservaring meebrengt. Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde master (bij voorkeur in de ICT of onderwijs)
 • Meerdere jaren werkervaring in het onderwijs, bij voorkeur binnen het MBO
 • Je bent gepassioneerd over ICT en je kunt je geen leukere baan bedenken dan werken in het onderwijs
 • Je bent innovatief, hebt een probleemoplossend vermogen en werkt graag in een dynamische omgeving
Jouw vooruitzicht

Jouw vooruitzicht

Werken in een stimulerende omgeving waarin we je aanmoedigen kansen te benutten. En waarin jij jezelf mag en kunt zijn. Als praktijkdocent kun jij voor 32 uur per week impact maken op mensen, het werkveld, de maatschappij en daarmee op de toekomst. Daarnaast mag je (op basis van 40 uur per week) rekenen op:

 • Een bruto maandsalaris tussen € 4.234,- en € 6.698,- (schaal 11 cao hbo)
 • Een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden, met uitzicht op een vast dienstverband
 • Een ruime verlofregeling, ter illustratie: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur kan je jaarlijks 428 verlofuren opnemen. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de feestdagen
 • 8% vakantiegeld
 • 8,3% eindejaarsuitkering
 • Een flexibele reiskostenregeling, afgestemd op jouw wijze van vervoer
 • Volop ontwikkelingsmogelijkheden 
 • Vers fruit op je werkplek
 • Tegemoetkoming in je sportabonnement
 • Een jaarlijkse vergoeding voor vakliteratuur
 • Een gratis museumjaarkaart

Hier lees je meer over Windesheim als werkgever en onze arbeidsvoorwaarden. 

Solliciteer en sluit je aan bij Windesheim

Ga jij de uitdaging aan en wil je praktijkdocent software engineering worden? Solliciteer dan met een motivatie en je cv. Beantwoord in je motivatie in ieder geval onderstaande vragen. Dat helpt ons bij het zo objectief mogelijk werven en selecteren:

 1. Welke kwaliteiten van een goede docent heb je al en welke wil je verder uitdiepen en ontwikkelen?
 2. Waarom wil je lesgeven binnen het HBO?
 3. Op welke onderwerpen en thema’s binnen ons vakgebied zou jij les kunnen geven op basis van je ervaring en kennis? Waar ligt jouw expertise? (Je hoeft overigens echt niet altijd een enorme expert te zijn op een bepaald onderwerp om een vak te kunnen geven)
 4. Voor hoeveel uur per week ben je op zoek naar een nieuwe functie?

Wat je kunt verwachten

Sollicitatieformulier ingevuld en verzonden? Na een eerste selectie laten we je weten of we je uitnodigen voor een kennismaking. Zijn we allebei enthousiast na dit gesprek? Dan volgt een tweede gesprek. Willen wij én jij na dit gesprek collega’s worden? Dan doen we je een aanbod voor een contract.

 • Uiterlijk 10 werkdagen na je sollicitatie krijg je een reactie.
 • Gesprekken voeren we doorlopend gedurende de publicatietermijn van de vacature. Is dit de baan voor jou, reageer dan zo snel mogelijk, voordat iemand anders er met jouw baan vandoor gaat. 

Solliciteren kan t/m 30 juni 2024

Contact

Inhoudelijke vragen over de functie?

Stel ze aan Hugo Tennekes
opleidingscoördinator HBO ICT

Vragen over de sollicitatieprocedure?

Stel ze aan Johanna Hutte
Recruiter