Naar cookie instellingen Hoofdinhoud Hoofdnavigatie

Docent ICT en business

 • 32 - 40 uur per week
 • Almere
 • min € 4.234,- / max € 5.936,-
Banner image
Home(opent in nieuw tabblad) / Docent ICT en business

Solliciteren kan t/m 30 april 2024

Delen via:

Introductie

Als het om ICT gaat weet je precies waar je het over hebt en wil je die kennis graag delen. In Almere begeleid jij onze studenten gewoon naar hun toekomstige carrière. Nog nooit voor de klas gestaan? Geen probleem! Als docent ICT en business bij Hogeschool Windesheim Almere helpen wij je met jouw carrière als docent.

Aan deze baan geef jij invulling

Zinvol werk

Vroeger was alles beter. Of toch niet? Bij Windesheim zijn we niet echt van het klassikaal en klassiek onderwijs. Wél van het begeleiden, coachen en ondersteunen. En wie kan dit nou beter dan iemand die uit het werkveld komt? Voorbeelden van hoe het in de praktijk gaat zijn het leukst als deze rechtstreeks vanuit de praktijk komen. En verhalen heb jij genoeg. Je weet als geen ander waar de behoeftes uit het bedrijfsleven liggen. Dankzij jou zijn onze studenten hier goed op voorbereid. Met jouw expertise kan jij dus vakinhoudelijk invulling geven aan de opleiding ICT. Je zet je in voor een maatschappelijk doel: een betere en mooiere ICT-toekomst. Naast lesgeven ben je ook de praktijkbegeleider bij de comakerships, waarin studenten bij bedrijven samenwerken aan verschillende ICT-projecten en -opdrachten. Verder:

 • bezoek je studenten en onderhoud je contacten met praktijkopdrachtgevers. 
 • deel jij jouw ervaring uit het bedrijfsleven en vertaal je die naar ons ICT-onderwijs.
 • laat je onze studenten kennismaken met de nieuwste ICT-technieken en -ontwikkelingen.
Welkom bij Windesheim

Samen bouwen aan de toekomst

Welkom bij Windesheim. Een hogeschool waar iedereen zich gewaardeerd én thuis mag voelen. Gelijke kansen staan bij ons centraal en onze kracht ligt in samenwerking. Zo dragen we bij aan relevant onderzoek gericht op een inclusieve en duurzame samenleving en helpen we nieuwe professionals op weg in hun loopbaan. Dat doen we door te werken aan eigen leerroutes voor de studenten en door onze opleidingsmogelijkheden steeds beter af te stemmen op wat nodig is.

Locatie Almere is een kleine hogeschool met een hele eigen identiteit. De opleidingen zijn verspreid over drie verschillende panden in het centrum van de stad. Het karakteristieke Circus, het hoogwaardige gebouw de Landdrost en De nieuwe bibliotheek vormen het moderne decor voor onze opleidingen. De locaties zijn op loopafstand van elkaar en op loopafstand van Station Almere. Alles compact bij elkaar met om de hoek winkels, restaurants, cafés en een bioscoop.

Jij sluit je aan bij ruim 30 collega’s van het team HBO-ICT. Kenmerkend aan jouw team en de opleiding zijn het persoonlijke karakter en de kleinschaligheid. Stuk voor stuk hebben jouw collega’s een eigen expertise en specifiek vakgebied. Door al die verschillende kennis bruist het bij jullie van de nieuwe ideeën. De opleiding ICT heeft een nieuwe locatie in het centrum van Almere. Jouw nieuwe werkplek is dan ook in 1 woord top! 

Jouw bijdrage

Jouw bijdrage

Ieder mens heeft een eigen unieke achtergrond. En wij geloven dat waar verschillen samenkomen, resultaten kunnen bloeien. Dat jij veel energie krijgt van goed samenwerken spreekt dus wat ons betreft voor zich. Verder zien we graag dat jij voor de vacature van docent ICT en business een stuk ICT ervaring (bijvoorbeeld als ICT architect, ICT consultant óf een managementfunctie binnen een ICT-organisatie) meebrengt. Daarnaast heb je:

 • een masterdiploma en ervaring met software development (harde eis)
 • kennis van low-code (het liefst hier zelf mee gewerkt)
 • affiniteit met data-science 
 • maatschappelijke betrokkenheid. Jouw kennis draag je direct over op onze studenten. Dankzij jou hebben zij een goede fundering om verder te bouwen. Je helpt dus mee aan een nóg betere ICT-wereld. 
 • Ondernemerschap. Jij weet waar de behoeftes van het werkveld liggen en ziet wat anders kan en gaat ervoor.

Je hoeft geen onderwijservaring te hebben. Voor de student is het belangrijk dat je deze kennis op een eigen wijze kunt delen. Hoe je dat moet doen? Daar begeleiden wij je bij. Het helpt wanneer je al eens trainingen hebt gegeven en het leuk vindt zaken uit te leggen of wanneer je ervaring hebt opgedaan met bijvoorbeeld begeleiding van stagiaires of young professionals. Wij helpen jou in twee jaar tijd om het vak van docent te leren. We bieden je persoonlijke coaching en trainingen die aansluiten op jouw ontwikkeling als docent.

Jouw vooruitzicht

Jouw vooruitzicht

Werken in een stimulerende omgeving waarin we je aanmoedigen kansen te benutten. En waarin jij jezelf mag en kunt zijn. Als hogeschooldocent a kun jij voor 32 - 40 uur per week impact maken op mensen, het werkveld, de maatschappij en daarmee op de toekomst. Daarnaast mag je (op basis van 40 uur per week) rekenen op:

 • een brutomaandsalaris tussen € 4.234,- en  € 5.936,- (schaal 11 cao hbo(opent in nieuw tabblad))
 • een arbeidsovereenkomst voor 12 maanden, met de mogelijkheid op een vast dienstverband
 • een ruime verlofregeling, ter illustratie: bij een fulltime dienstverband én een gekozen werkweekvariant van 40 uur kan je jaarlijks 428 verlofuren opnemen. Dit zijn 53,5 vakantiedagen, inclusief de verplichte vrije dagen en de feestdagen
 • 8% vakantiegeld
 • 8,3% eindejaarsuitkering
 • een flexibele reiskostenregeling, afgestemd op jouw wijze van vervoer.
 • volop ontwikkelingsmogelijkheden via ons eigen interne opleidingsinstituut en GoodHabitz
 • vers fruit op je werkplek en een bijdrage in je sportabonnement
 • een jaarlijkse vergoeding voor vakliteratuur en een gratis museumjaarkaart
 • faciliteiten zoals een laptop

Hier lees je meer over Windesheim als werkgever en onze arbeidsvoorwaarden. 

Solliciteer en sluit je aan bij Windesheim

Wil jij jouw ICT kennis delen met de nieuwe generatie? Solliciteer dan als docent ICT en business met een motivatie en je cv. Beantwoord in je motivatie in ieder geval onderstaande vragen. Dat helpt ons bij het zo objectief mogelijk werven en selecteren:

 1. Waarom wil je graag de stap richting het onderwijs maken? 
 2. Welke ICT ervaring breng je mee?
 3. Omschrijf jezelf in maximaal 5 regels. 

Wat je kunt verwachten

 • Wij hanteren geen sluitingsdatum, maar nodigen geschikte kandidaten uit voor een kennismakingsgesprek. Wacht dus niet te lang met solliciteren! 
 • Een assessment of proefles kan onderdeel zijn van de selectieprocedure.

Deze vacature is gelijktijdig intern en extern geplaatst. Geschikte interne kandidaten hebben voorrang op externe kandidaten.

Solliciteren kan t/m 30 april 2024

Contact

Inhoudelijke vragen over de functie?

Stel ze aan Hugo Tennekes
opleidingscoördinator HBO ICT

Vragen over de sollicitatieprocedure?

Stel ze aan Johanna Hutte
Recruiter